Cinemateket inviterer til alternativ venindeaften

Cinemateket inviterer til alternativ venindeaften

’Soirée Filles’ er fransk for ’pigeaften’ og er titlen på Cinematekets månedlige, østrogen-rettede arrangement. Fint skal det være!

Her vises film, der tiltaler veninder, som er til andet end ’Sex and the City’. Og torsdag den 20. februar står den således på stemningsfyldt storbyfilm, der omfavner sjælen som en sød, vittig og melankolsk godnathistorie. Sofia Coppolas ’Lost in Translation’ er nemlig på menuen sammen med japansk servering bestående af drinks, Sashimi og kyllingespyd.
’Lost in Translation’ har Bill Murray i hovedrollen som en desillusioneret filmstjerne på reklameturné i Tokyos neon-jungle, hvor han møder Scarlett Johanssons forvirrede Charlotte.

Coppola har ladet sig inspirere af sin egen ungdom i Tokyo, og flere dele af filmen er baseret på hendes egne oplevelser. Coppola har ikke siden haft en så stor succes, men arbejder lige nu på en film baseret på Alysia Abbotts bog ’Fairyland’, der handler om en ung pige og hendes biseksuelle far i San Francisco under aids-perioden.

Cinemateket afholder Soirée Filles én gang om måneden. Tidligere har den stået på Orson Welles’ ’Kvinden fra Shanghai’, Ozons ’8 kvinder’ og Hitchcocks ’Fang tyven’.

Bestil billet HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af