James Franco kommer Shia LaBeouf til undsætning

Skuespilleren forsvarer LaBeoufs mystiske optræden i en kommentar i New York Times.
James Franco kommer Shia LaBeouf til undsætning

Meltdown eller mediestunt? Patetisk eller gennemtænkt?

Under Berlinalen tidligere på måneden tiltrak Shia LaBeouf sig en stor del af opmærksomheden. Skuespilleren – der var på festivalen med Triers ‘Nymphomaniac’ – udvandrerede fra et pressemøde med et gådefuldt Eric Cantona-citat og viste sig på den røde løber iført en papirspose over hovedet med teksten: »I’m not famous anymore«.

Nu kommer en af skuespillerens højprofilerede kollegaer ham til forsvar.

I en artikel til New York Times forklarer multikunstner James Franco, hvorfor skuespillere vælger at iscenesætte sig selv.

»Jeg håber – og ja, jeg ved, der er nogle prætentiøse eller endda latterlige overtoner over idéen – at hans opførsel er ment som performance-kunst, hvor en ung mand, der er i en meget offentlig position, forsøger at genvinde sin offentlige persona«, siger James Franco.

I december blev LaBeouf anklaget for at plagiere en grafisk roman af Daniel Clowes. På Twitter erkendte LaBeouf, at han havde »forsømt at følge ordentlig akkreditering«, hvilket viste sig at være en undskyldning formuleret af en helt tredje. Senere tweetede LaBeouf flere undskyldninger, alle tidligere brugt af folk som Tiger Woods og kunstneren Shepard Fairey.

Franco beskriver i artiklen, hvor vanedannede den slags stunts kan være, og sammenligner LaBeoufs opførsel med Joaquin Phoenix’. Phoenix kreerede et lignede mediestunt i 2010 med det formål at få verden til at tro, han var gået fra forstanden. Det resulterede i filmen ‘I’m Still Here’.

»Som skuespiller er man ofte i den ubehagelige situation at være den mest synlige del af et projekt, mens man har mindst at skulle have sagt,« forsætter Franco.

»Jeg synes, at LaBeoufs projekt, hvis det er et projekt, har værdi. Jeg håber bare, han vil være forsigtig med at bruge al sin goodwill som skuespiller på at bevise, at han er en kunstner«.

James Franco har for nyligt udgivet bogen ’Actors Anonymous’ og har tidligere været fast skribent for The Huffington Post. Du kan læse hele Francos artikel HER.

Læs også: Shia LeBeouf og ni andre kæmpe skuespiller-meltdowns

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af