Jamie Bell: Slog Gainsbourg i hovedet, før jeg havde sagt hej

Jamie Bell: Slog Gainsbourg i hovedet, før jeg havde sagt hej

Efter de fleste af Lars von Triers film dukker der langsomt barokke historier frem om den specielle oplevelse, det er at lave film med den danske instruktør, som er kendt for ikke at lave prøver eller at forklare sine skuespillere baggrunden for deres karakterer.

Det seneste skud på stammen er Jamie Bell, der spiller den enigmatiske sadist K, som giver Charlotte Gainsbourgs Joe smæk for skillingen i ’Nymphomaniac’. I et underholdende interview med The Guardian fortæller skuespilleren, om, hvordan han blev kastet hovedkulds ind i optagelserne, hvilket gjorde hans møde med Charlotte Gainsbourg temmelig akavet.

»Jeg havde ikke sagt hej til Charlotte Gainsbourg, før jeg begyndte at slå hende i hovedet. Jeg sagde ikke engang hej til hende. Faktisk sagde jeg, helt seriøst, ikke et ord til Charlotte Gainsbourg under hele den tid, vi lavede filmen«, siger skuespilleren, der slog igennem som balletdreng i ’Billy Elliot’.

»Da de sagde ’okay, det var Jamies sidste dag, han er færdig på ’Nymphomaniac’, og alle gav en lille klapsalve, sagde jeg i min meget korte farveltale: ’Charlotte, jeg har ingen ide om, hvem du er, men jeg er sikker på, du er en dejlig person. Måske ses vi en anden gang.’ Jeg havde helt konkret ikke sagt andet til hende.«

Nogle måneder senere så Jamie Bell Charlotte Gainsbourg i et supermarked i Los Angeles.

»Jeg ville sige hej til hende, men jeg kunne ikke. Jeg tænkte: ’Sidste gang jeg så dig, hev jeg dine bukser ned om anklerne, bandt dig til en sofa and smækkede dig i numsen. Og nu køber du mælk.’ Den slags skift i kontekst er for meget for mig, jeg kan ikke klare det«, siger Jamie Bell, der dog som de fleste andre skuespillere kun har lovord til overs for arbejdet med Lars von Trier, i interviewet med The Guardian.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af