Årets overflødighedshorn af et PIX-program er på gaden

Årets overflødighedshorn af et PIX-program er på gaden

I går aftes annoncerede Danmarks store fiktionsfilmfestival, CPH PIX, årets program, og der er ikke så lidt at gå på opdagelse i: 150 film, der både byder på nye talenter, store mestre, outrerede eksperimenter og varme crowd-pleasere.

I hovedkonkurrencen New Talent Grand Pix dyster ti film lavet af debuterende instruktører, og her er bland andet danske Fenar Ahmad (’Ækte vare’) og norske Eskil Voigt (’Blind’) – Joachim Triers manuskriptmakker – i spil.

Er man mere til de garvede mestre kan man fordybe sig i serien Maestros, hvor nye værker fra folk som Peter Greenaway, Claire Denis, Hirokazu Kore-eda og nyligt afdøde Alain Resnais er i spil.

I ’Front Runners’ er der udfordrende filmkunst, der ikke ligner noget andet. I genreserien ’Thrills & Kills’ finder man opfølgeren til både den norske succes ’Død sne’ og den indonesiske ditto ’The Raid’.

Der er også rige muligheder for at se film som ’Locke’, ’Enemy’, ’The Double’ og ’Vådområder’ før deres danske premierer, ligesom der er premiere på nye film af folk som Lukas Moodyson (’Vi er de bedste’) og Bong Joon-ho (’Snowpiercer’), som ikke ser ud til at blive hentet til landet ud over på festivalen.

Og man kunne – alvorligt talt – blive ved. Gå på opdagelse i hele PIX-programmet her. Programmet kan i den trykte version findes rundt omkring i den københavnske biografer.

I ugerne op til festivalen guider vi grundigere rundt i alle herlighederne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af