Oscar-medlemmer stemte på ’12 Years a Slave’ uden at have set den

Oscar-medlemmer stemte på ’12 Years a Slave’ uden at have set den

Steve McQueens ’12 Years A Slave’ hev som bekendt den største af alle Oscars hjem i søndags, da racedramaet vandt for bedste film.

Nu er diskussionen om, hvorvidt ’12 Years A Slave’ fortjente den prestigefyldte pris, dog blusset op, efter at to anonyme akademi-medlemmer har indrømmet over for Los Angeles Times at have stemt på filmen uden at have set den først.

Akademimedlemmerne får traditionelt udsendt screener-dvd’er med alle de nominerede film, og der er derfor ingen garanti for, at de får alle filmene set. Derfor vil film med en særlig hype og eller god fortælling omkring sig ofte stå stærkt.

Og som Ellen DeGeneres bemærkede i sin åbningstale i søndags: »Enten vinder ’12 Years A Slave’ ellers er I alle sammen racister!«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af