Prominente artfilm-instruktører laver film til VM i fodbold

Prominente artfilm-instruktører laver film til VM i fodbold

Til sommer lægger Brasilien baner til verdensmesterskaberne i fodbold – og der er åbenbart ikke så få fodboldfans blandt klodens fremtrædende arthouse-instruktører.

I hvert fald har hele 31 af slagsen sagt ja til at medvirke i projektet ’Short Plays’, hvor de hver skal lave en tre-fem minutters film, der på en eller anden måde relaterer sig til fodbold, men som skal handle om almindelige mennesker i deres eget land – og stort set uden dialog.

Mexicanske David Gruener er primus motor for projektet, og blandt instruktørerne er Apichatpong Weerasethakul, Carlos Reygadas, Gaspar Noé og Dorris Dörrie, skriver Variety.

Thailandske Apichatpong vandt i 2010 Guldpalmen for ’Onkel Boonmee, der husker sine tidligere liv’. Mexicanske Reygadas er også en Cannes-darling og står bag film som ’Stille lys’, ’Battle in Heaven’ og ’Japón’ og senest ‘Lys i mørke’, hvorfra ovenstående billede er fra (og det er rugby, ikke fodbold, men close enough). Begge instruktører regnes for nogle af de mest visuelt nyskabende instruktører de senere år.

Franske Noé kendes især for baglæns-filmen ’Irreversible’, mens tyske Dörries ’Når kirsebærtræerne blomstrer også fik premiere herhjemme.

Instruktørerne er ved at lave deres film i disse måneder. Den slags antologifilm ender ofte med at være en særdeles blandet pose bolsjer kvalitetsmæssigt, men vi bifalder ethvert forsøg på at gøre fodbold til finkultur.

’Short Plays’ vil ligge klar allerede i slutningen af april, men det er endnu usikkert, hvordan filmene vil blive vist.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af