Væddemål om ‘Star Wars’ gav Spielberg millioner

Væddemål om ‘Star Wars’ gav Spielberg millioner

Steven Spielberg og George Lucas er begge ubeskriveligt succesrige, men i et interview med Turner Classic Movies afslører Spielberg, at Lucas slet ikke var klar over, hvilken guldgrube han havde fat i, inden hans første ’Star Wars’-film fik premiere.

I 1977 var instruktørerne i gang med hver deres sci-fi-projekt, og da Lucas besøgte Spielberg på settet af ’Nærkontakt af tredje grad’, var han overbevist om, at filmen ville blive et langt større hit end hans egen »småbørnsfilm« ’Star Wars’. Spielberg fortæller:

»Han sagde: ‘Okay, ved du hvad? Jeg vil handle lidt med dig. Skal vi handle? Jeg vil give dig 2,5 procent af ‘Star Wars’, hvis du giver mig 2,5 procent af ’Nærkontakt af tredje grad’«.

Spielberg accepterede aftalen, og det har han nok ikke fortrudt: ’Star Wars’ indtjente 460 millioner dollars i USA alene og blev et af de største box office-hit nogensinde.

Se Spielberg fortælle historien her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af