CPH PIX: En mandag med blodig hævn og gemen svindel

Abuse-of-Weakness

‘Abuse of Weakness’

Grand 19:00 – køb billet her – mød instruktøren

Isabelle Huppert har med roller i film som Michael Hanekes ’Pianisten’ og Claire Denis ’White Material’ for længst slået fast, at hun er en af Europas mest isnende intense skuespillere. Nu spiller hun hovedrollen i den kontroversielle franske instruktør Catherine Breillats nyeste og særdeles interessante film. ’Abuse of Weakness’ er baseret på Breillats egne erfaringer.

I 2004 fik hun et slagtilfælde og blev lam i den ene side af kroppen. Et par år senere indledte hun et samarbejde med svindleren Christophe Rocancourt om et filmprojekt, men som man kunne have frygtet, lykkedes det Rocancourt at udnytte Breillats sårbarhed og lokke store pengesummer ud af hende. Huppert spiller Breillats alter ego, og ved aftenens visning kan du såmænd få lejlighed til at høre instruktøren fortælle om filmen og sine oplevelser.

BlueRuin

‘Blue Ruin’

Cinemateket 21:30 – køb billet her

CPH PIX er dygtige til at fremhæve anderledes takes på fortærskede genrer, og i Jeremy Saulniers film er det hævnthrilleren, der får sig en indie-films-overhaling. Filmen handler om Dwight, der har måttet se sine forældres mordere blive sat på fri fod. Nu bor han på gaden, forhutlet og desperat. ’Blue Ruin’ følger hans akavede, langt fra elegante forsøg på at få hævn – og er både blodig, humoristisk og drevet af basal spænding.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af