Nicolas Winding Refn valgt til årets Cannes-jury

Nicolas Winding Refn valgt til årets Cannes-jury

Det er en ærefuld anerkendelse at blive spurgt, om man vil sidde i juryen, der uddeler Guldpalmen ved verdens mest prestigefyldte filmfestival i Cannes.

Den dobbelte Guldpalme-vinder Bille August var med i 2002 som den første og indtil nu eneste danske instruktør. Men i år er en af dansk films helt store lige nu så udvalgt.


Nicolas Winding Refn
skal være med til at udpege årets prisvindere. Han er kendt for at have en idiosynkratisk smag, og det skal derfor blive spændende at se, hvilken retning han vil trække udvælgelsen i.

Læs også: Dansk western vises i Cannes

Refn er de seneste år blevet et household name i Cannes. Han vandt instruktørprisen for ‘Drive’ i 2011, og sidste år blev ‘Only God Forgives’ vist på festivalen.

Den danske instruktør får følgeskab af en række prominente navne. Newzealænderen Jane Campion er tidligere annonceret som jurypræsident, og derudover er  Sofia Coppola, Gael Garcia Bernal og Willem Dafoe de største navne i juryen, der også tæller den kinesiske mesterinstruktør Jia Zhangke, den iranske skuespiller Leila Hatami, den sydkoreanske skuespiller Jeon Do-yeon og den franske ditto Carole Boquet.

Det er således i år en relativt skuespillerdomineret jury, hvilket måske kan gøre en forskel for de endelige valg.

Læs også: Nye juryformand i Cannes – gem porcelænet væk

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af