Peter Aalbæk anlægger injuriesag mod BT – se videoen

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sidste efterår skrev BT en række artikler med anklager om bilagssvindel på Danmarks toneangivende filmselskab, Zentropa.

Avisen havde fået adgang til et dokument, hvor tre producere fra Lars von Triers ‘Antichrist’ beklagede sig over, at de skulle budgettere med udgifter, som ikke direkte havde noget med filmen at gøre.

Sideløbende indledte Det Danske Filminstitut en undersøgelse af, om Zentropa vitterligt havde fusket med bilagene på filmen, som Filminstituttet havde lagt adskillige millioner skattekroner i.

Peter Aalbæk Jensen reagerede stærkt mod anklagerne, nægtede at samarbejde med Filminstituttet og kaldte både instituttets direktør Henrik Bo Nielsen og BT’s redaktionschef Simon Andersen for ting, der ikke skal gentages her.

Og nu går Zentropa-bossen skridtet videre og vil føre en injuriesag mod Simon Andersen og de BT-journalister, som han mener har anklaget ham for at stjæle 200.000 af kassen fra budgettet på ‘Antichrist’.

I videoen ovenfor med titlen ‘Peter Aalbæk har ordet’ kalder han Simon Andersen for »120 kilos midtjyske mindreværdskomplekser« og fortæller, at han ønsker at teste, hvor klog Simon Andersen egentlig er.

»Det får vi retten til at finde ud af. Foreløbigt har Simon Andersen bedt om seks ugers udsættelse af retssagen, da han skal gennemgå bevismaterialet. Man skulle jo tro, at det var gennemgået inden, BT publicerede det på forsiden, men hva, jeg er jo et generøst menneske og har tiden med mig«, siger han på sin vanligt skælmske facon.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af