Trailer: Den socialrealistiske varulvefilm ‘Når dyrene drømmer’

Instruktion: Jonas Arnby. Medvirkende: Sonia Marie Suhl, Lars Mikkelsen, Sonja Richter, Jakob Oftebro. Biografpremiere: 12. juni.

Tre trailer-tanker:

1.  Udtagelsen til den igangværende Cannes-festivals sideprogram, Semaine de la Critique (hvor den vises på mandag), har allerede markeret, at ‘Når dyrene drømmer’ ikke er en standard teen-horror-film, som skamløst mikser pubertetens drifter med buldrende chokeffekter. Det kunne plotsynopsen ellers indikere: ‘Den unge enspænder Marie mærker, at der sker forandringer i hendes krop. Hendes far forsøger at holde hende væk fra landsbyens nysgerrige blikke, men dyret i hende kan ikke tæmmes’.

2. Valget af den blæsende jyske vestkyst som setting for fortællingen – med dens regntunge skyer, pausesmøger i fabrikkernes baggårde og fræsende knallerter – skaber en socialrealistisk stemning, og det er svært ikke at få associationer til den blændende svenske ungdoms-vampyrfilm ‘Lad den rette komme ind’.

Læs også: Cannes-optakt: Filmene, vi ikke kan vente med at se

3. Filmen er dog ikke mere socialrealistisk, end at Marie har en varulv gemt i sig (ingen spoiler, det er allerede blevet diskuteret vidt og bredt på internettet). Man bliver unægteligt lidt loren ved udsigten til special effects i en dansk film, men traileren tyder på, at Arnby holder effekterne i kort snor og bevarer en underspillet tone, der mere dyrker antydningens kunst.

Når-dyrene-drømmer-poster

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af