Roland Møller får sin første hovedrolle i krigsfilm

Roland Møller får sin første hovedrolle i krigsfilm

Roland Møller har en ret usædvanlig rekord: Han er blevet nomineret til en Bodil for alle sine tre filmroller, og sidste gang vandt han tilmed for sin rolle i ‘Nordvest’.

Det startede med, at Michael Noer og Tobias Lindholm castede ham til fængselsfilmen ‘R’, hvor han også bidrog flittigt med sin indgående viden om livet som kriminel og fængselsindsat, så filmen blev så brutalt realistisk, som den blev. Siden spillede han skibskok i ‘Kapringen’ og bandemedlem i ‘Nordvest’.

Og nu får Roland Møller sin første hovedrolle. Det sker i Martin Zandvliets storfilm ‘Under sandet’, der finder sted i dagene efter Anden Verdenskrigs afslutning. Her leder den danske sergent Carl Leopold Rasmussen et minerydningshold bestående af unge tyske krigsfanger, som han tvinger til at afsøge terrænet meter for meter. I virkeligheden kostede det op mod 1000 tyske soldater livet.

Roland Møller spiller Carl Leopold Rasmussen, som ifølge en pressemeddelelse fra Nordisk Film er besat af sit had til tyskerne, indtil en tragisk hændelse får ham til at ændre sit syn på fjenden.

Manden bag filmen, Martin Zandvliet, tilhører samme generation af yngre filmskabere som Michael Noer og Tobias Lindholm. Han slog igennem med ‘Applaus’ med Paprika Steen og fulgte op med Dirch Passer-filmen ‘Dirch’.

‘Under sandet’ starter optagelser i juli.

Læs også: Michael Noers kommende film er lidt af en overraskelse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af