Til skræk og advarsel: Binge-watching kan forårsage tidlig død

Til skræk og advarsel: Binge-watching kan forårsage tidlig død

Alt imens vi fryder os over den endeløse underholdning på streaming-tjenesterne, afslører en ny undersøgelse bagsiden af medaljen.

Organisationen American Heart Association Journals har offentliggjort resultaterne fra et studium om tv-vaner og deres konsekvenser for voksne. Undersøgelsen afslørede, at voksne, som bruger tre eller flere timer på at se tv om dagen, har dobbelt så stor risiko for en tidlig død som dem, der ser én time eller mindre.

Forskerne fulgte 13.284 sunde, college-uddannede spaniere, med en gennemsnitsalder på 37, i omkring otte år. Den periode stødte de på 97 dødsfald, skriver hollywoodreporter.com. I 19 tilfælde var årsagen kardiovaskulære sygdomme, i 46 tilfælde var det kræft, mens 32 dødsfald havde andre årsager.

Lektor i klinisk pædiatri Keith Ayoob mener, at undersøgelsen »henleder opmærksomhed på farerne ved stillesiddende adfærd« og fortæller til CBS News, »[at se tv] er meget kompatibelt med tankeløs spisen og snacking. Det kan betyde, at dét at se tv,er en markør for en bestemt livsstil«.

Ayoob anbefaler, at man max ser to timers tv om dagen, undgå at være stillesiddende for længe og måske bør overveje at gå ud med skraldet eller vasker tøj i stedet.

Men vi ved det jo alle sammen: Det kommer ikke til at ske.

Læs også: Her er serierne, amerikanerne er gladest for at binge

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af