’Zero Dark Thirty’-duo laver kontroversiel film om amerikansk krigsfange

’Zero Dark Thirty’-duo laver kontroversiel film om amerikansk krigsfange

Den Oscar-vindende instruktør Kathryn Bigelow har besøgt Irak med ’The Hurt Locker’ og CIA’s jagt på Osama Bin Laden i Pakistan med ’Zero Darks Thirty’. Og nu sætter hun jagten ind på Afghanistan og den amerikanske krigsfange Bowe Bergdahl, der siden 2009 har været tilbageholdt af Taleban, skriver Deadline.com.

Journalisten Mark Boal, der forfattede ’Zero Dark Thirty’, skriver manuskriptet om den amerikanske krigsfange, der for kun et par uger siden vendte hjem til USA, efter at Præsident Obama forhandlede hans løsladelse på plads.

Læs også: Zero Dark Thirty’-instruktør laver film om mord og nåde med Tom Hardy

Bergdahl kommer fra et idealistisk og religiøst hjem i staten Idaho og forsøgte inden den amerikanske hær at blive optaget i den franske Fremmedlegion. Efter sin udstationering blev han mere og mere træt af inkompetencen fra sine overordnede og forlod derfor eftersigende militærbasen i det sydøstlige Afghanistan til fods i juni 2009, hvorefter han blev fanget af Taleban-styrkerne.

Filmen bliver endnu et kontroversielt emne fra Bigelow og Boal, for Bergdahl er blevet kaldt en forræder og desertør af soldater fra hans enhed og flere højstående amerikanske politikere, og forhandlingerne om hans løsladelse indebar desuden, at Obama frigav fem terrormistænkte Guantanamo-fanger. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af