Prequel til gyserklassikeren ‘The Shining’ på vej

Er en tur på Overlook Hotel det samme uden Jack? Vi får se i den kommende ’Shining’-film.
Prequel til gyserklassikeren ‘The Shining’ på vej

Stanley Kubricks mesterlige filmversion af Stephen King-romanen ‘The Shining’ faldt muligvis ikke i Kings smag, men filmen fra 1980  står i dag som et af historiens mest vellykkede og isnende gys.

Nu får fans – og en helt ny generation – mulighed for at besøge det hjemsøgte Overlook Hotel i Colorados Rocky Mountains igen, når den endnu unavngivne prequel til ’The Shining’ rammer det store lærred.

Instruktør Mark Romanek (’Never let me go’, ’One hour photo’) skal ifølge Variety.com stå bag kameraet, mens manuskriptet skrives af Glenn Mazzara (’The walking dead’).

Historien er baseret på en prolog til ’The Shining’ som Stephen King oprindeligt skrev inden romanens udgivelse i 1977, men som aldrig kom med i den endelige bogversion. Prologen blev senere trykt i magasinet Whispers i 1982 med titlen ’Before the play’, og fortæller historien om Overlook Hotels begyndelse og den første ejer i starten af det 20. århundrede, en ikke helt fin i kanten Bob T. Watson …

Stanley Kubricks ’The Shining’ blev i høj grad en succes på baggrund af to ting essentielle ingredienser: Jack Nicholsons gale-geniale skuespil i hovedrollen som den frustrerede og i stigende grad mere og mere psykisk ustabile forfatter-familiefar. Og Kubricks eminente fornemmelse for scenografi, der skabte en uhyggelig perlerække af uforglemmelige billeder (elevatoren! Tvillingerne! Gulvtæppet!).

Om Mark Romanek vil kunne løfte denne arv bliver interessant at se, men sikkert er det, at meget står og falder med castingen af Bob T. Watson.

Læs også: Meget mere end et vaskebræt – her er Zac Efrons 5 bedste film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af