Talenterne Jakob Oftebro og Danica Curcic filmer i Afrika

To af skandinavisk films dygtigste unge skuespillere drager til Ghana med Daniel Dencik for at filme ambitiøst slave-drama.
Talenterne Jakob Oftebro og Danica Curcic filmer i Afrika

Der er stærke kræfter både foran og bag kameraet når skuespillerne Jakob Oftebro (’Lev Stærkt’ og den kommende DR-serie ’1864’) og Danica Curcic (’Lev Stærkt’), sammen med debutspillefilmsinstruktør Daniel Dencik starter optagelserne til ’Guldkysten’ i Ghana i starten af august.

’Guldkysten’ foregår i 1836 på de danske besiddelser i Guinea, efter at slavehandlen officielt er ophørt. Den danske botaniker Wulff (norske Jakob Oftebro) er på kongens opfordring rejst til Guldkysten, hvor han har fået til opgave at få den afrikanske jord til at blomstre med kaffeplantager. Så snart han lykkes med sit projekt, kan han gifte sig med sin forlovede (Danica Curcic), som venter hjemme i Danmark.

Men intet går som planlagt, og Wulff bliver vidne til lyssky handler med hundredvis af slaver, der sejles bort i ly af natten, mens hans kaffeplantager bliver destrueret. Langsomt går det op for den desperate dansker, at det er den lokale Ashanti-stamme, der modarbejder ham, og at en større konspiration ligger bag.

Instruktør og forfatter Daniel Dencik (som i år vandt en Robert for sin dokumentarfilm ’Tal R: The Virgin’) står også bag manuskriptet til ’Guldkysten’, der er delvist baseret på den virkelige Wulff Joseph Wulffs breve og dagbogsnotater.

’Guldkysten’ får premiere herhjemme d. 2. juli 2015.

Læs også: 5 stjerner til ’Lev stærkt’ med Jacob Oftebro og Danica Curcic

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af