Trailer: Ridley Scotts ’Exodus: Gods and Kings’ er et bombastisk effekt-spektakel

Christian Bale som pumpet bibelhelt med hipsterhår og sværd ligner lige dele ’Alexander’ og ’Noah’.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Ridley Scott. Medvirkende: Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Aaron Paul, Ben Kingsley, John Turturro. Premiere: December.

Tre trailer-tanker:

1. Er der to ting, den efterhånden 76-årige instruktør Ridley Scott er blevet svært glad for på sine ældre dage, er det sandalfilm tilsat Enya-klingende lydside og bibelske skabelseshistorier. Begge passioner forenes i ’Exodus: Gods and Kings’, der kaster sig over den måske visuelt mest interessante bibelfortælling, om ’brødrene’ Moses (Christian Bale) og Ramses (Joel Edgerton) og Egyptens 10 plager.

2. En veltrimmet Christian Bale leder et på papiret stærkt, men også uhyggeligt forudsigeligt cast igennem de 10 plagers rasen. Ridley Scotts tidligere ’Alien’-muse Sigourney Weaver som dronningemoder ligner et sikkert kort, mens tilstedeværelsen af Ben Kingsley  (fortællerstemmen i bibelfilmen ’Noah’) som ’the old wise man’ synes en smule uopfindsomt. Lidt som at caste Anthony Hopkins som faderfigur eller Liam Neeson som læremester.

3. Effekterne ser fabelagtige ud, så vi kan se frem til at få en på opleveren for sanserne – det forventer man som minimum af Ridley Scotts fænomenale filmiske øje. Synet af en hvid hest i alvorlige vanskeligheder foran det skummende Røde Hav, har dog affødt bekymrede kommentarer på flere (indrømmet, mere nørdede) debatfora, hvor nogle synes at frygte en scene a la hesten Artax’ traumatiserende sump-død i ’Den uendelige historie’. Vi krydser fingre for at de firbenede på mirakuløs vis overlever plagerne.

I øvrigt: Bonuspoint til den, som kan høre hvem sangerinden bag trailerens coverversion af Simple Minds ’Belfast Girl’ er.

Læs også: Se den første danske trailer til David Finchers hypede ‘Gone Girl’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af