Fem must see-events under Odense Film Festival

Aalbæk og Michael Jeppesen om ballade, Thure Lindhardt og Nicolas Bro om deres yndlingsfilm og meget mere under filmfestivalen i Odense.

Nicolas Bro


Stjernerne præsenterer deres yndlingsfilm

Ved ’Min Yndlingsfilm’-arrangementerne kan du se en række danske kulturpersonligheder præsentere deres, eller i hvert fald en af deres, yndlingsfilm.

Her vil blandt andre skuespillerne Thure Lindhardt og Nicolas Bro vise, hvilke film der har sat et særligt aftryk på dem. Bro har for eksempel valgt David Cronenbergs ’Videodrome’, mens rektor for Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann, præsenterer en af Cannes-festivalens bedste film, Ruben Östlunds ’Force Majeure’. Det er første gang, den vises i Danmark.

Arrangementerne er spredt ud over festivalens dage på forskellige tidspunkter, dog hver gang i Pejsestuen.

Læs mere HER.

Helium


Se mestrenes kortfilm

Kortfilmen vækker sjældent genklang i den brede befolkning herhjemme, selvom vi har stolte kortfilmstraditioner. Så det er passende, at Maria Månson, kendt fra Filmselskabet på DR K, tager kortfilmen op til debat ved Odense Internationale Film Festival, som netop er en festival for film i det korte format.

Månson vil blandt andet diskutere, hvad kortfilmen betyder for det danske filmlandskab. Og vil man supplere med et internationalt fokus på kortfilm, kan man se Informations Christian Monggard i samtale med årets festivalledere, duoen Wikke & Rasmussen, der sammen kigger på nogle af filmverdens store mestres begyndelse i kortfilm. Vil du se, hvordan folk som Martin Scorsese og Christopher Nolan startede, er det her, det sker.

Salon K finder sted tirsdag den 26. august kl. 17 i Magasinet, mens det internationale fokus er kl. 21, samme dag og sted.

Læs mere HER.

barton-fink-original


Se ’Barton Fink’ under åben himmel

Med fare for at få for meget Monggaard, Wikke og Rasmussen bør man alligevel unde sig selv at høre dem tale om Amerikas dystre festoriginaler, Coen-brødrene. De vil gå igennem brødrenes filmsprog, fortælleteknik og instruktion, og så kan man tilmed se ’Barton Fink’ under festivalen, endda under åben himmel.

Filmen, hvor John Turturro spiller en forfatter i skrivekrise, som blandt andet møder en vanvittig John Goodman, er en af instruktørbrødrenes mest undervurderede og er altid et gensyn værd.

Oplægget om Coen-brødrene er onsdag den 27. august kl. 15 i Magasinet, mens ’Barton Fink’ kan ses kl. 21 på Amfiscenen samme dag. Husk også at besøge Amfiscenen mandag og fredag samme tid, hvor to andre moderne klassikere, ’Pulp Fiction’ og ’Blade Runner’, bliver vist.

Læs mere HER.

YouAndMeForever


Fremtidens fantastiske filmtalenter

Talentudvikling er i fokus på OFF, hvorfor man selvfølgelig også skal benytte chancen for at høre, hvad der rører sig i den danske undergrund. I denne paneldebat bliver seks aktører med forskellige tilhørsforhold til den danske filmbranche sat sammen og spurgt, hvordan man bedst plejer kommende talenter.

Kom og hør hvordan dansk films fremtid bør se ud ifølge blandt andre filminstruktør Kaspar Munk (’You and Me Forever’) og kunstnerisk leder af New Danish Screen Mette Damgaard Sørensen. Debatten modereres af direktør for Odense Filmværksted Jane Roneklint.

Det sker torsdag den 28. august kl. 11 i Pejsestuen. Læs mere HER.

Aalbæk


Ballademagerne Aalbæk og Michael Jeppesen

To af dansk kulturlivs enfant terribles mødes, i hvad der kun kan blive en morsom og interessant samtale. Peter Aalbæk Jensen og Michael Jeppesen taler om rollen som provocateur, og hvordan de to selv forholder sig til den.

Det er formentlig med vilje, at OFF beskriver arrangementet i meget generelle vendinger, da ethvert forsøg på at opstille rammer nok ville falde til jorden. Til gengæld er der nærmest statsgaranti for kontroversielle synspunkter – og er værdien af ballade ikke den simple, at der kommer friske udmeldinger på bordet?

De to kan opleves torsdag den 28. august kl. 17 i Pejsestuen. Læs mere HER.

Læs også: Seks film, du skal se på Odense Film Festival

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af