Hollywood-stjerner i åben strid om Gaza-konflikt

Hollywood-stjerner i åben strid om Gaza-konflikt

Den brutale krig i Gaza er ikke længere en lokal konflikt. I Danmark har Iben Hjejle, Lars Bom og Yahya Hassan tidligere fordømt Israels krigshandlinger.

Konflikten er også nået til Hollywood, hvor flere store stjerner er i åben diskussion. Det sker, efter at Javier Bardem, Penélope Cruz og Pedro Almodóvar underskrev et brev, hvori de beskylder det israelske militær for folkemord.

Det har fået skuespilleren Jon Voight til at skrive et åbent brev til Bardem og Cruz, som er blevet bragt af The Hollywood Reporter. Voight skriver, at de to skuespillere er ignorante, og bør »hænge med hovedet af skam«.

Voight skriver også, at Bardems og Cruz’ underskrifter er med til at sprede antisemitisme. Han kommenterer dog ikke på Bardems efterfølgende udtalelse om, at underskriften udelukkende var ment som en bøn om fred mellem Israel og Palæstina.

»Mens jeg var kritisk over for det israelske militærs handlinger, har jeg stor respekt for befolkningen i Israel og dyb medfølelse for deres tab«.

»Mit eneste ønske og intention med at underskrive gruppebrevet er håbet om, at der vil komme fred i både Israel og Gaza«, forklarer Bardem.

Den fulde udgave af Voights brev kan læses her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af