Martin Scorseses 39 ikke-amerikanske film, du bør se, før du dør

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når Martin Scorsese åbner munden og taler om film, har man bare at høre efter. Den levende, amerikanske legende har på opfordring lavet en liste med de 39 ikke-amerikanske film, du skal se, før du dør. Oven for kan du se klip fra dem alle, sat sammen til en 24 minutter lang video.

Listen indeholder en lang række franske, italienske og japanske film, klassikere som ’Åndeløs’, ’Cykeltyven’ og ’De syv samuraier’, mens der ikke bliver kastet noget kærlighed Danmarks vej. Jamen, Hr. Scorsese, hvor er Carl Th. Dreyer?

Det er også værd at lægge mærke til, at Marty åbenbart er helt tosset med tyske film fra 1970’erne. Hvor hans kærlighed til italiensk neo-realisme og fransk nybølge er velkendt, kan det overraske, at hele syv film er fra Tyskland i 70’erne. Disse er instrueret af Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders og Werner Herzog.

Du kan se hele listen nedenfor, og vil du tage næste kapitel i Scorseses filmskole, så tjek også hans dokumentarfilm ’A Personal Journey Through American Movies’ fra 1995.

Læs også: Læs Scorseses bevægende forsvar for celluloidfilm

Læs også: Se Jonah Hill og Scorsese i Fallons nye #hashtag-rantmartin-scorseses-39-foreign-essentials

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af