Robin Williams er død

Robin Williams er død

Den verdensberømte komiker og skuespiller Robin Williams blev fundet død i sit hjem i Tiburon i Californien mandag ved middagstid.

Politiet har udtalt, at der tilsyneladende er tale om selvmord som følge af kvælning. 63-årige Robin Williams har i mange år kæmpet med alkohol- og kokainmisbrug samt depression og bipolaritet. Den seneste tid har han netop været ramt af en alvorlig depression, udtaler hans talsperson ifølge The Hollywood Reporter.

Robin Williams hustru Susan er kommet med følgende officielle udtalelse:

»Denne morgen mistede jeg min mand og bedste ven, mens verden har mistet en af sin mest elskede kunstnere og smukkeste mennesker. Jeg er fuldstændigt knust. På vegne af Robins familie beder vi om fred i denne tid præget af dyb sorg. Og vi håber, at alle vil tænke tilbage på de utallige øjeblikke af glæde og latter, han gav millioner af mennesker, frem for på hans død«.

Robin Williams slog igennem som først standup-komiker og siden som Mork i komedieserien ‘Mork & Mindy’ i slutningen af 70’erne og har siden kombineret komik og seriøst drama i film som ‘The Fisher King’, ‘Verden ifølge Garp’, ‘Døde Poeters Klub’, ‘Mrs. Doubtfire’ og ‘The Birdcage’. Han vandt en Oscar for sin birolle som psykolog i ‘Good Will Hunting’ og blev nomineret yderligere tre gange, ligesom han har vundet fire Golden Globes og to Emmy’er.

I nyere tid fik han kritisk succes med sine overraskende præstationer i filmene ‘Insomnia’ og ‘One Hour Photo’, hvor han blev modcastet som creepy ensomme figurer.

Hans alkoholmisbrug har været velkendt siden starten af 80’erne, og han lod sig indlægge på en afvænningsklinik i 2006. Siden har han været ædru, men for nylig søgte han igen hjælp i et 12-trins-program for ikke at falde i.

Læs også: Hør Robin Williams tale ud om sine dæmoner

Robin Williams nåede at afslutte indspilningerne til flere kommende film før sin død, heriblandt tredje udgave af ‘Night at the Museum’-filmene.

Læs også: The Roots’ Questlove deler rørende Robin Williams-anekdote

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af