Se hele programmet: Cannes-hit og kortfilmperler på Odense Film Festival

Se hele programmet: Cannes-hit og kortfilmperler på Odense Film Festival

Odense Internationale Film Festival sætter hver august fokus på årets nogle af årets allerbedste kortfilm fra ind- og udland.

Årets program er netop offentliggjort, og igen i år byder festivalen på et overflødighedshorn af kortfilm. I den danske del er der film af talenter som Kristoffer Kiørboe, Anders Walter (Oscar-vinderen ’Helium’), Milad Alami, Tor Fruergaard og Kræsten Kusk, som vi utvivlsomt kommer til at høre mere til de kommende år.

De to vinderfilm er automatisk kvalificeret til at dyste om Oscar.

Men der er også langfilm på programmet, og især én titel får øjnene til at spærre op: Det svenske stortalent Ruben Östlunds ’Force Majeure’ (originaltitel ’Turist’), der var en af de bedste film på årets Cannes-festival, og som vises for første gang herhjemme under festivalen 26. august.

Læs også: Vores 10 yndlingsfilm på årets Cannes-festival

Det sker i serien ’Min yndlingsfilm’, hvor folk som Nicolas Bro, Thure Lindhardt, Nikolaj Nørlund og Zlatko Buric præsenterer deres favoritter. ’Force Majeure’ præsenteres af Den Danske Filmskoles nye rektor Vinca Wiedemann, der også er tæt sparringspartner med Lars von Trier.

Under festivalen kan man også se de første kortfilm fra amerikanske mesterinstruktører som Christopher Nolan, Tim Burton og Martin Scorsese, ligesom man kan gense klassikerne ’Barton Fink’ og ’Pulp Fiction’ under åben himmel og komme til debatarrangement med Peter Aalbæk Jensen og Michael Jeppesen under titlen ’Værdien af ballade’.

Årets kunstneriske festivalledere er det skæve makkerpar Wikke & Rasmussen, og dem kan man naturligvis også møde ved adskillige events.

Odense Internationale Film Festival løber af stablen 25.-31 august. Se hele programmet HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af