Se Oscar-vinders nye film om afrobeatens far – og kom til Seun Kuti-koncert

Se Oscar-vinders nye film om afrobeatens far – og kom til Seun Kuti-koncert
Foto: Jacob Crawfurd

Alex Gibney er en de mest anerkendte dokumentarinstruktører i disse år. Han vandt Oscar for ‘Taxi to the Dark Side’ og har lavet anerkendte, dybdeborende film om WikiLeaks, Hunter S. Thompson, Enron og Lance Armstrong.

Filmen om sidstnævnte – ‘The Armstrong Lie’ – blev sidste år vist på CPH:DOX, som nu følger sit Gibney-fokus op med en af den produktive amerikaners nyeste film.

‘Finding Fela’ handler om Fela Kuti, der var manden bag opblomstringen af den funkede afrobeat i 70’erne, og den skildrer både hans musikalske nybrud, men også hans politiske opgør med det nigerianske diktatur.

Fela Kutis band hed Egypt 80, og efter hans død i 1997 overtog hans søn, den dengang blot 14-årige Seun Kuti, posten som frontmand.

I dag er Seun Kuti 31 år, men han er still going strong. Når CPH:DOX viser ‘Finding Fela’ 1. november, introducerer Sean Kuti således filmen i Empire Bio, og derefter spiller han og resten af Egypt 80 op til koncert i spillestedet Global.

Køb billet til filmen HER og koncerten HER.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af