Trailer: Kim Bodnia torturerer Gael García Bernal i Jon Stewarts første film

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Jon Stewart. Medvirkende: Gael García Bernal, Kim Bodnia. Premiere: 7. november USA, dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Er man en god filminstruktør, bare fordi man er sin tids skarpeste tv-satiriker? Ikke nødvendigvis, men noget tyder på, at Jon Stewart er sluppet godt fra sin første film som instruktør, ‘Rosewater’. Filmen fik i går pæne anmeldelser af de amerikanske brancheblade Screen og Variety, og traileren antyder da også en klassisk medrivende historie, måske en anelse til den sentimentale side.

2. Det er et scoop af en rolle, Kim Bodnia har landet, men det ligner også et scoop for filmen. Bodnia får ros for sin præstation som iransk forhørsleder, og selvom man som dansker lige skal sluge accenten, der lyder mere dansk end iransk, så er der ingen tvivl om, at det er en rolle, hvor al Bodnias uforudsigelige aggressivitet iblandet desperat sårbarhed kan komme til udtryk. Han har siden ‘Pusher’ og ‘Nattevagten’ været en af landets bedste skuespillere, og det er dejligt at se, at hans talent efter en pauver årrække igen kommer til udfoldelse.

3. Filmen handler om journalisten Maziar Bahari – spillet af Gael García Bernal – der sad fængslet i 100 dage i Iran. Den er baseret på en autentisk historie, som Jon Stewart selv spillede en væsentlig rolle i. Det var nemlig blandt andet et interview i ‘The Daily Show’ med Bahari, der overbeviste de iranske myndigheder om, at han nærede bånd til amerikanske spioner. Så det virker passende, at Stewart nu filmatiserer historien.

Læs også: Kim Bodnia får international ros for sin rolle i Jon Stewarts debut

Læs også: Går Jon Stewart efter Oscar med sin første film?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af