Trailer: Kom bag facaden på Ekstra Bladet i ny dansk dokumentar

Instruktion: Mikala Krogh. Premiere: 1. oktober som en del af Dox:Bio, vises også på CPH:DOX i november.

Tre trailer-tanker:

1. »Vi sidder lige nu og regner på, hvornår det ikke kan betale sig at lave papiravisen mere«. Sådan siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i traileren for Mikala Kroghs kommende dokumentarfilm ‘Ekstra Bladet Uden For Citat’. Krogh har igennem et år været fluen på væggen hos tabloidavisen på Rådhuspladsen og kommer helt tæt på et medie, der på én gang hvirvler sig ind i nogle af tidens største pressesager og samtidig er under voldsomt økonomisk pres.

2. Traileren leder tankerne hen på ‘Page One: Inside the New York Times’ fra 2011, der også skildrede en avis presset af et skrantende marked for papirmedier. Men den danske pendant får selvfølgelig en ekstra kant af, at det er en kontroversiel tabloidavis og ikke verdens mest hæderkronede medie, der er i centrum.

3. Her får vi nemlig tilsyneladende et sjældent konkret indblik i, hvordan Ekstra Bladet samler mere eller mindre slibrige historier op om mennesker i nød og ulykke. Og først og fremmest går filmen helt tæt på gidselstagningen af de danske sømænd Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, som blev aktualiseret for få dage siden, da de afkrævede millionerstatning af Ekstra Bladet som følge af avisens aggressive dækning af sagen. Det gør naturligvis ikke filmen, som får premiere 1. oktober, mindre interessant.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af