Video: Se det første klip fra opfølgeren til ‘The Act of Killing’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joshua Oppenheimers halvdanske ‘The Act of Killing’ var den store dokumentaråbenbaring i 2012. Filmen følger bødlerne fra det indonesiske folkemord i 70’erne, som i dag går frit omkring i landet og endda hyldes som helte.

Filmen blev hyldet for sin historiske vigtighed og komplekse fortælling, hvor bødlerne rekonstruerer deres gerninger i farverige musical-scenarier, men den mødte også kritik visse steder. Nogle mente, at den forherligede dens hovedpersoner og deres grusomme gerninger.

For disse kritikere vil Oppenheimers opfølger, ‘The Look of Silence’, utvivlsomt blive set som et kærkomment indspark. Filmen, som netop har netop fået premiere på Venedig-festivalen, sætter fokus på den anden side af folkemordet, nemlig ofrene, og den zoomer ind på en enkelt families erindringer om de tragiske begivenheder. De første anmeldelser er positive, og ovenfor kan man se det første klip fra filmen, hvor et af familiemedlemmerne fortæller om, hvordan det er at gå side om side med de folk, der slog hendes søn ihjel.

Joshua Oppenheimer er en amerikansk instruktør, der er bosat i Danmark, og ‘The Look of Silence’ er ligesom ‘The Act of Killing’ en danskproduceret film. Den får dansk premiere senere på efteråret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af