Sidse Babett-Knudsen imponerer anmelderne i sin første internationale rolle

Sidse Babett-Knudsen imponerer anmelderne i sin første internationale rolle

Danske skuespillere gør sig flot bemærkede i internationale film for tiden. Kim Bodnia har høstet ros for sin rolle i Jon Stewarts ’Rosewater’, mens David Dencik ser ud til at have en stor rolle i Susanne Biers ’Serena’.

Sværere har det hidtil været for danske skuespillerinder at få større internationale roller, men nu er turen kommet til Sidse Babett-Knudsen. Hendes rolle i den kommende ’The Duke of Burgundy’, der havde premiere på den nyligt overståede Toronto Film Festival, får anmelderne til at bruge nogle overordentligt pæne superlativer.

I filmen spiller hun en biologiprofessor, der har et lesbisk forhold til en yngre kvinde. »Babett-Knudsen giver en master class-præstation som alfahun-elskeren Cynthia over for Chiara D’Annas Evelyn«, skriver Indiewire. »Det er  utroligt kontrolleret og dybt følelsesbetonet skuespil, der fortjener masser af anerkendelse«.

Der er også roser fra den engelske avis The Telegraph: »Både Knudsen og D’Anna er fortræffelige, og  kemien mellem dem er håndgribelig på en måde, der giver lyst til at se filmen straks igen«.

Sidse Babett-Knudsen blev et kendt navn i USA og England med sin rolle som statsminister i DR’s ’Borgen’. Og nu kan hun altså være på vej mod et internationalt gennembrud.

Læs også: Bodnia får international ros for sin rolle i Jon Stewarts debutfilm

Læs også: Trailer: Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Susanne Biers længe ventede ’Serena’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af