Soderbergh genskaber ’Indiana Jones’ som stumfilm

Steven Soderbergh, instruktøren bag ’Sex, løgn og video’, ’Traffic’ og ’Ocean’s Eleven’-filmene, erklærede sidste år, at han var færdig med filmbranchen. Han har siden da udfoldet sit talent på teaterscenen og i den aktuelle serie ’The Knick’, som kan ses på HBO Nordic.

Sideløbende har han dog også eksperimenteret med andre instruktørers mesterværker. Senest har han lavet en ny version af Steven Spielbergs Indiana Jones-film ’Jagten på den forsvundne skat’, som han har lagt op på sin egen side.

Den nye udgave af filmen skal bruges til undervisningsbrug, skriver Soderbergh. Derfor har han fjernet farven fra den legendariske eventyrfilm og erstattet lyd og dialog med pulserende elektronisk musik, så vi i stedet kan værdsætte iscenesættelsen af handling og karakterer.

»Jeg arbejder under den teori, at en film skal kunne fungere uden lyd, fordi iscenesættelse dermed bliver altafgørende«, skriver Soderbergh og citerer sin instruktørkollega David Fincher:

»Der er potentielt set hundredvis af forskellige måder at filme en scene på, men i sidste ende er der faktisk kun to, og den ene af disse er forkert«.

Se Soderberghs udgave af ’Jagten på den forsvundne skat’ her.

Læs også: Derfor er Soderbergh stadig en af verdens største

Læs også: anmeldelse af ’The Knick’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af