Trailer: ’American Horror Story’ er stadig et freak show

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hovedforfatter: Ryan Murphy, Brad Falchuk. Medvirkende: Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Jessica Lange. Premiere: 8. oktober i USA, dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Sikke et cirkus. Fjerde sæson af ’American Horror Story’ bærer undertitlen ’Freak Show’, og det er lige præcis, hvad traileren byder på. Den kommende sæson foregår i et omrejsende cirkus, der, som videoen viser, både har kvinder med tre bryster, to hoveder og ét skæg. De mærkværdige kvinderoller varetages af dygtige skuespillerinder, henholdsvis Angela Bassett, Sarah Paulson og Kathy Bates, der gerne hædres for deres præstationer ud i det mystiske ved den årlige Emmy-uddeling.

2. ’American Horror Story’ var den første af de moderne antologiserier, der altså fortæller en afsluttet historie i hver sæson. Fx’ serie er en topkitschet størrelse, der hver sæson placerer sin handling i en ny tid og et nyt sted, eksempelvis på sindssygehospitaler og blandt hekse. Senere er formen blevet overtaget af den gode HBO-smag i serier som ’True Detective’ og ’Fargo’, der stadig har til gode at følge op på deres fantastiske første sæsoner, mens ’American Horror Story’ bare er blevet mere og mere syret for hver sæson.

3. ’American Horror Story’ er i denne sæson beslægtet med HBO-serien ’Carnivale’, der kørte i to sæsoner fra 2003-05 og også handlede om en omrejsende cirkustrup. Man skal dog nok ikke forvente den samme kunstneriske ambition. Det bliver øjensynligt den excessivt mystificerende stil fra de tre forgående sæsoner, der bygges videre på. På den anden side kan serien snart tillade sig hvad som helst, hvorfor man nok også kan risikere at blive smidt ud i den helt store narrative karrussel.

Læs også: Flot ‘American Horror Story’-promo er et overbevisende falsum

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af