Trailer: Stjerne- og voldsspækket Shakespeare-opdatering

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Michael Almereyda. Medvirkende: Ethan Hawke, Ed Harris, Milla Jovovich, Dakota Johnson. Premiere: Den 3. september på Venedig Film Festival, dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. At historien bygger på et stykke af William Shakespeare er ikke det mest nyskabende, filmverden har set. Historiens største dramatiker har fået sine værker filmatiseret til det store lærred et utal af gange, og selvom traileren kalder ’Cymbeline’ bardens uopdagede mesterværk, er vi i klassisk Shakespeare-territorium. Bedrag, kærlighedskonflikt og korruption hører alle til de oprindelige dramatiske genretroper, der gør disse historier almengyldige og tidløse, og denne film ser ud til at spille på samtlige strenge, der findes. Hvor Shakespeares stykke eftersigende er lige dele tragedie og romance, ser filmen mest ud til at spille på den blodige tragedie.

2. Der er dog samtidig skruet godt op for den eksplosive action. Især Ed Harris, der spiller titelrollen, ser ud til at lede det stjernespækkede cast ud i voldens mørke afkroge. Det smager af en blanding af Baz Luhrmanns anakronistiske ’Romeo and Juliet’ og tv-serien ’Sons of Anarchy’. Den ser desuden ud til at holde sig rimeligt stramt til en nutidig tone, dog med lidt jambisk pentameter indover.

3. Filmens instruktør Michael Almereyda har tidligere gjort sig i opdateringer af Shakespeares episke fortællinger. Således skrev og instruerede han i 2000 en moderne version af ’Hamlet’ med Ethan Hawke, der også indtager en central rolle i ’Cymbeline’. Udover de allerede nævnte kan filmen prale med blandt andre Milla Jovovich, Dakota Johnson og Anton Yelchin på rollelisten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af