Trailer: Tim Burton laver film om (relativt) normale mennesker

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Tim Burton. Medvirkende: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter, Jason Schwartzman. Premiere: Dansk premiere 22. januar 2015.

Tre trailer-tanker:

1. Det er lidt af et retningsskift, Tim Burton foretager med sin nye film, ’Big Eyes’. Instruktøren, der er kendt for sin eventyrlige og gotiske stil i film som ’Edward Saksehånd’, ’Ed Wood’, ’Sleepy Hollow’ og ’Sweeney Todd’ har her lavet et autentisk drama i solbeskinnede omgivelser. Dog er de klassiske Burton’ske signaturtræk ikke forsvundet helt. Titlens store øjne er således et element, Amy Adams’ karakter synes lettere besat af, og som fylder en del både i hendes virkelige liv og i hendes kunst.

2. Filmen handler om det virkelige ægtepar Margaret og Walter Keane. Walter blev i 50’ernes og 60’ernes USA kendt for malerier af kvinder med store øjne, men faktisk var det Margaret, der malede dem, og ham, der tog æren, da kvindelige kunstnere ikke blev levnet mange chancer i det patriarkalske samfund. Hun smager først succesens sødme i kroner og ører, men finder efterhånden ud af, at anerkendelse er lige så vigtigt som penge. Det giver Burton anledning til at fortælle en historie, der øjensynligt både er kærlighedshistorie og retssalsdrama.

3. ’Big Eyes’ er en af de sjældne Johnny Depp-løse Burton-film. Depp har været Burtons hofskuespiller i snart 25 år, men i hans sted er trådt to af Hollywoods dygtigste spillere lige nu. Således har Amy Adams de seneste år haft store roller i film som ’The Master’ og ’American Hustle’, der har sikret hende flere Oscar-nomineringer. Christoph Waltz er især kendt for sine roller i Quentin Tarantinos ’Inglourious Basterds’ og ’Django Unchained’, der begge gav ham Oscar-statuetten. Også Krysten Ritter og Jason Schwartzman er del af det glimrende cast.

Læs også: Se Tim Burtons forsvundne Hans og Grete-film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af