Video: Emma Watsons passionerede tale om kvinderettigheder

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emma Watson, pigen fra Harry Potter-trekløveret, har haft travlt, siden hun dimitterede fra Brown University i sommers. Som FN’s nye kvinde-ambassadør skal hun promovere ligestilling, og det har hun senest gjort i weekenden ved lanceringen af en ny kampagne kaldet ’HeForShe’.

Watsons passionerede tale, hvor hun særligt taler om mændenes rolle, fik stående bifald.

»Jo mere jeg har talt om feminisme, jo mere har jeg indset, at kampen for kvinders rettigheder er blevet synonym med at hade mænd. Hvis der er én ting, jeg ved med sikkerhed, så er det, at den tro er nødt til at stoppe«, sagde hun og fortsatte:

»Da jeg besluttede, at jeg er feminist, virkede det ukompliceret for mig. Men mine nylige undersøgelser fortæller mig, at feminisme er blevet et upopulært ord. Jeg rangerer åbenbart blandt de kvinder, der udtrykker sig for stærkt, for aggressivt, for isoleret, om anti-mænd, og for utiltalende«.

»Hvorfor er ordet blevet så negativt ladet? Jeg er fra Storbritannien, og jeg synes, det er rigtigt, at jeg som kvinde bliver betalt det samme som mit mandlige sidestykke. Jeg synes, det er rigtigt, at jeg skal være i stand til at træffe beslutninger om min egen krop. Jeg synes, det er rigtigt, at kvinder på mine vegne kan involvere sig i politik og beslutningstagning. Jeg synes, det er rigtigt, at jeg socialt får den samme respekt som mænd. Men jeg kan desværre sige, at der endnu ikke er et land i verden, hvor alle kvinderne kan forvente disse rettigheder«.

Med sin tale håber Watson på at nedbryde ’os vs. dem’-mentaliteten, som eksisterer mellem mænd og kvinder. Om hendes fortid som vores alle sammens Hermione Granger er en fordel eller ulempe, adresserer hun også selv:

»Du tænker måske, hvem er denne Harry Potter-pige? Og hvad laver hun oppe på FN’s scene? Det er et godt spørgsmål og tro mig, når jeg siger, at jeg har spurgt mig selv det samme. Jeg ved ikke, om jeg er kvalificeret til at stå her. Jeg ved kun, at jeg bekymrer mig om problemet. Og jeg vil gerne gøre det bedre«.

»Og efter at have set, hvad jeg har set – og at have fået chancen – så føler jeg, at det er min pligt at sige noget. Den engelske statsmand Edmund Burke sagde: ’Ondskaben vil altid sejre, såfremt gode mennesker gør ingenting’«.

Se den fulde tale ovenfor.

Læs også: Miles Teller og Emma Watson med i en ny film fra ‘Whiplash’-talent

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af