Teaser: Mads Mikkelsen gokker den af i første klip fra ‘Mænd og høns’

Instruktion: Anders Thomas Jensen. Medvirkende: Mads Mikkelsen, David Dencik, Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas, Ole Thestrup, Søren Malling, Kirsten Lehfeldt, Bodil Jørgensen. Premiere: 2. februar.

Tre teaser-tanker:

1. Vi beklager den lovlig ligefremme overskrift, men det er vitterligt den mest præcise beskrivelse af, hvad der sker i det første smugkig på Anders Thomas Jensens første film siden ‘Adams æbler’ fra 2005. Og filmen hedder trods alt ‘Mænd og høns’, så gokkemetaforen synes passende og desuden i tråd med den plathumoristiske stil, der lægges for dagen, kulminerende med Mads Mikkelsens gyldent leverede replik: »Jeg er på date«.

2. ‘Mænd og høns’ stiller op med cremen af især den mandlige del af den danske skuespilstand. Det kræver en særlig instruktør at kunne samle Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, David Dencik, Ole Thestrup og Søren Malling i én og samme film, men Anders Thomas Jensen har leveret varen hver eneste gang, og hans nye film ser da også ud til at være skåret af samme politisk ukorrekte, grovkornede læst som ‘Blinkende lygter’, ‘De grønne slagtere’ og førnævnte ‘Adams æbler’.

3. Denne første teaser røber ikke meget om filmens handling, men i centrum er brødrene Elias (Mikkelsen) og Gabriel (Dencik) – som i ‘Adams æbler’ er de bibelske referencer tilsyneladende i højsædet – der mister den mand, de troede var deres biologiske far. Farens død fører dem til en lille ø, hvor de opdager, at de har tre andre brødre, spillet af Bro, Malling og Lie Kaas. Filmen er befolket af vanvittige typer. »Den her gang er Ole Thestrup faktisk den normale faktor«, bemærkede Nicolas Bro, da vi besøgte settet tidligere på året. Da vi mødte Mads Mikkelsen i Cannes, knyttede han denne kommentar til filmen: »Der er jo ikke nogen minoritetsgrupper, der ikke kommer til at hade os denne her gang«. Så vi tillader os at skrue forventningerne helt i vejret.

Læs også: Reportage fra ‘Mænd og høns-‘optagelserne – I det her selskab er Ole Thestrup den normale

Læs også: Anders Thomas Jensen og Mads Mikkelsen løfter en flig af sløret for deres nye film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af