Trailer: Filmen, Nic Cage og Winding Refn ikke vil have dig til at se

Instruktør: Paul Schrader. Medvirkende: Nicolas Cage, Irène Jacob, Alexander Karim. Premiere: Amerikansk premiere 5. december, dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. På papiret lyder ’Dying of the Light’ som en lovende film. Forfatteren bag ’Taxi Driver’ og ’Raging Bull’, Paul Schrader’, har både skrevet og instrueret. Danske Nicolas Winding Refn har været med på producersiden. Og på rollelisten står Nicolas Cage , Anton Yelchin og Krzystof Kieślowskis muse, Irène Jacob (Veronikas dobbeltliv’ og ’Rød’). Fik man armene i vejret over disse prominente navne, falder de dog hurtigt til jorden. De vil nemlig slet ikke have, at du ser filmen.

2. ‘Dying of the Light’ har haft en rodet tilblivelsesproces. Refn skulle oprindelig have instrueret filmen med Harrison Ford i hovedrollen. På grund af kunstneriske uoverensstemmelser forlod Ford dog projektet, mens Refn i stedet blev producer. Forfatteren Schrader tog derfor selv over, men han har nu raget så uklar med filmens producent om final cut, at han, Refn og Cage i går ligefrem opfordrede folk til ikke at se filmen. Der er en paragraf i filmfolkenes kontrakt om, at de ikke må tale ondt om filmen, men Schrader, Refn, Cage og skuespiller Anton Yelchin lagde i stedet billeder på de sociale medier, hvor de stod iført t-shirts med denne paragraf påtrykt. Samtidig erklærede Schrader, at filmen var taget fra ham – klippet om, og tilsat ny musik  og lydside, så han ikke længere kan stå inde for den.

3. Men hvad handler filmen så om? I ’Dying of the Light’ spiller Nicolas Cage en gråhåret CIA-agent, der med alderen og tiden imod sig længes efter at blive skrevet ind i historiebøgerne. Han går derfor uden om systemet og sætter jagten ind på en terrorist, der kun måske eksisterer. Traileren er ikke ligefrem dårlig, men den får ikke filmen til at skille sig ud fra den store mængde af amerikanske thrillers, og så falder den i fælden, som snart sagt alle actionfilm-trailere er faldet i siden Nolans Batman-film: At akkompagnere hektiske scener med lyden af tunge horn, der blæser med jævne mellemrum.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af