’12 Years a Slave’-instruktør laver åndelig fortsættelse

’12 Years a Slave’-instruktør laver åndelig fortsættelse

Den anerkendte instruktør Steve McQueen, der stod bag årets store Oscar-vinder, ’12 Years a Slave’, dissekerer endnu engang USA’s dunkle fortid i spørgsmålet mellem sort og hvid.

Ligesom ’12 Years a Slave’ byggede på en selvbiografi af Solomon Northup, tager McQueens næste projekt udgangspunkt i en autentisk person, nemlig den afroamerikanske Paul Robeson (1898-1976), en anerkendt skuespiller og sanger, der ikke alene var søn af en frigivet slave, mens også en vigtig stemme i borgerrettighedsbevægelsen.

Robesons tydelige position som kommunist og frihedskæmper gjorde ham til genstand for myndighederne og FBI’s overvågning.

Indtil nu er kun skuespiller og musiker Harry Belafonte tilknyttet projektet. Hans rolle er dog ukendt. Og så kan vi håbe, at Michael Fassbender, der har haft en væsentlig rolle i alle McQueens tidligere spillefilm, er med endnu engang.

Læs også: Kaney hyggesnakker med Steve McQueen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af