CPH:DOX: Se vinderne af årets festival

CPH:DOX: Se vinderne af årets festival

Årets store danske CPH:DOX lakker mod enden, om end der i næste uge er arrangeret en hel stribe ekstravisninger, så man stadig kan nå at se de mest populære film.

Men her til aften er priserne uddelt, og den store vinder af hovedprisen DOX:AWARD gik – ikke overraskende – til Joshua Oppenheimers ‘The Look of Silence’, der formåede at leve op til forgængeren, ‘The Act of Killing’, så de tilsammen danner et fantastisk vigtigt stykke dokumentarkunst.

Den nordiske pris, NORDIC:DOX, landede hos den dansk-brasilianske ‘Olmo & the Seagull’, et samarbejde mellem Lea Glob og Petra Costa, som i historien en teaterskuespiller, der bliver gravid, udviskede skellet mellem autenticitet og rollespil.

I serien for stærke journalistiske dokumentarfilm, F:ACT, vandt Katy Chevigny og Ross Kaufmann for ‘E-Team’ om en specialenhed inden for Human Rights Watch, der rykker ud til verdens brændpunkter for at dokumentere brud på menneskerettighederne.

Egyptiske Basim Magdys surrealistiske ‘The Dent’ om en fiktiv by, der aspirerer efter at blive vært for De Olympiske Lege, vandt kunstfilmserien NEW:VISION. Og endelig vandt ‘Just Eat It: A Food Waste Story’ Politikens Publikumspris.

I flere af kategorierne blev der også udnævnt følgende special mentions:

DOX:AWARD special mention: ‘Democrats’ (Camilla Nielssson)

NORDIC:DOX special mention: ‘Ude på landet’ (Anders Jedenfors)

F:ACT special mention: ‘Virunga’ (Orlando Von Einsiedel)

Læs også: Se alle vores anmeldelser af årets CPH:DOX-film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af