HBO hyrer 160 advokater forud for Scientology-film

HBO hyrer 160 advokater forud for Scientology-film

Alex Gibney er en af tidens mest fremtrædende dokumentarfilminstruktører med Oscar-vinderen ‘Taxi to the Dark Side’ og film som ‘The Armstrong Lie’, ‘Finding Fela’ og ‘We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks’ på cv’et.

Nu kaster han sig dog over det mest kontroversielle emne i karrieren: Scientology.

Dokumentarfilmen baserer sig på Lawrence Wrights bog ‘Going Clear’, der ikke alene bestod af interviews med nuværende og tidligere Scientology-medlemmer, men også dykkede ned i prominente Hollywood-folk som Tom Cruise og John Travoltas forhold til religionen.

Bogen vakte en del kontroverser, og der er grund til at tro, at filmen vil gøre det samme, da den ifølge The Hollywood Reporter formentlig vil bringe nye perspektiver og vidneudsagn på banen. Scientology er berygtet for at slå hårdt igen og lancerede et besk modangreb i kølvandet på Lawrence Wrights bog. Wright skrev bogen i kølvandet på sin store artikel i New Yorker om Paul Haggis, instruktøren bag film som Oscar-vinderen ‘Crash’, som forlod Scientology og siden har været en hård kritiker.

HBO forbereder sig da også på det værste.

»Vi har omkring 160 advokater til at kigge på filmen«, siger præsidenten for HBO Documentary Films, Sheila Nevins, til The Hollywood Reporter.

Det forventes, at ‘Going Clear’ får premiere i starten af næste år.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af