Barack Obama udpeger sin yndlingsfilm fra 2014

Barack Obama udpeger sin yndlingsfilm fra 2014

Richard Linklaters ‘Boyhood’ har nærmest fået ros over hele linjen. Dens få kritikere har påpeget, at fortællingen om at vokse op ikke er mere almengyldig, end at den fokuserer snævert på en tryg, halvkedelig hvid middelklasseopvækst.

Men nu står det klart, at man godt kan være sort amerikaner med kenyansk far og opvækst i Indonesien – og nu selv helt på toppen af kransekagen – og stadig sætte pris på filmen om Mason Jr.’s liv over 12 år i Texas.

I hvert fald har Barack Obama fortalt i et interview med People Magazine, at ‘Boyhood’ er hans yndlingfilm fra året, der om lidt er gået.

»’Boyhood var en fantastisk film. Den, tror jeg, var min favoritfilm i år«, sagde han.

Hvor mange film præsidenten har haft tid til at se i 2014, melder historien ikke noget om, så måske sammenligningsgrundlaget er tyndt. Men vi sætter pris på at dele smag med præsidenten, der tidligere også har erklæret sin kærlighed til HBO-serien ‘The Wire’. Her fortalte han, at hans yndlingskarakter var den homoseksuelle Robin Hood-gangster Omar.

Læs også: Obama kidnapper værtsstolen fra Stephen Colbert

Læs også: Se Barack Obama mellem Zach Galifianakis’ to bregner

Læs også: Her er årets bedste film, 10-1

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af