Store overraskelser på shortlisten til Oscar for Bedste Udenlandske Film

Store overraskelser på shortlisten til Oscar for Bedste Udenlandske Film

Danmarks kandidat til Oscar-prisen for bedste udenlandske film var i år Nils Malmros’ ‘Sorg og glæde’, som ingen for alvor havde forventet ville have en chance som en film, der nok fik stor ros herhjemme, men ikke har gjort sig synderligt bemærket i udlandet.

Og Malmros’ selvbiografiske film var da heller ikke at finde på den shortlist bestående af ni titler, som blev offentliggjort i fredags. Mere overraskende var det, at årets Guldpalmevinder ‘Vintersøvn’, der netop har fået dansk premiere, heller ikke var at finde på listen. Udeladt blev også et andet Cannes-hit, Xavier Dolans ‘Mommy’, som får premiere herhjemme til april, samte Dardenne-brødrenes roste ‘To dage, én nat’ med Marion Cotillard.

Til gengæld var andre favoritter med i udvalget. Ruben Östlunds svenske ‘Force majeure’, som vi kårede som årets næstbedste film, er med, den gudesmukke polske ‘Ida’ har fået en plads, og det samme har den russiske ‘Leviathan’, som får premiere herhjemme i starten af det nye år. Også den herlige argentinske vignette-komedie ‘Wild Tales’ (billedet), der også er købt til dansk premiere, er sneget sig med i feltet, der samtidig byder på mere undertippede film fra Estland og Georgien.

De fem nominerede bliver offentliggjort midt i januar.

Her er den fulde liste:

‘Accused’ – Paula van der Oest, Holland
‘Corn Island’ – George Ovashvili, Georgien
‘Force majeure’ – Ruben Östlund, Sverige
‘Ida’ – Pawel Pawlikowski, Polen
‘Leviathan’ – Andrej Zvyagintsev, Rusland
‘Tangerines’ – Zaza Urushadze, Estland
‘The Liberator’ – Alberto Arvelo, Venezuela
‘Tumbuktu’ – Abderrahmane Sissako, Mauritanien
‘Wild Tales’ – Damián Szifron,  Argentina

Læs også: Oscar-tjek – de største favoritter lige nu, rangeret

Læs også: Årets bedste udenlandske film, 10-1

Læs også: Årets bedste udenlandske film, 20-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af