’The Prestige’-forfatter angriber Christopher Nolan

’The Prestige’-forfatter angriber Christopher Nolan

Mens ’Interstellar’ har delt vandene, skal man lede grundigt for at finde kritikere af Christopher Nolans ’The Dark Knight’-trilogi (’The Dark Knight Rises’ undtaget). Nu har det franske magasin Skript dog fundet én vægtig stemme, der bestemt ikke er fan af filmene: Ingen ringere end Christopher Priest, forfatteren til bogen ’The Prestige’, som Nolan filmatiserede i 2006.

Priest lægger høfligt ud og slår fast, at ’Memento’ og ’The Prestige’ er Nolans bedste film, men skyder derefter med skarpt mod superheltefilmene. »Det er forkert at give en superhelt psykologisk realisme. Der er ingen psykologisk realisme. Han er en bodybuilder, der springer fra bygninger«, lyder hans svada mod Nolan og flagermusmanden.

»Han prøver at være en moderne Kubrick, men han burde hellere være en moderne Hitchcock og instruere vellavede film som ’Memento’ og ’The Prestige’. De her blockbustere er bare pinlige«, fortsætter han sin temmelig ensporede kritik. Mon ikke vi har set det sidste samarbejde mellem Christopher og Christopher?

Læs også: Lyt til Soundvenues første filmpodcast – om Biers ‘Serena’ og talentfulde webserier

Læs også: Christopher Nolans film fra værst til bedst

Læs også: Anmeldelse af ‘Interstellar’

Læs også: Christopher Nolan svarer på plothulkritik af ’Interstellar’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af