Trailer: Erik Clausen, Bodil Jørgensen og værkstedshumor i ’Mennesker bliver spist’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Erik Clausen. Medvirkende: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Lærke Winther, Nicolas Bro, Rasmus Botoft. Premiere: Den 26. februar 2015.

Tre trailer-tanker:

1. De fleste danskere har et eller andet forhold til Erik Clausen, hvad enten de har fulgt hans karriere som filminstruktør tæt eller blot husker ham fra den 30 år gamle ’Midt om natten’. Han har udgivet film i stabilt tempo i lige så mange år, om end det er fire års tid siden, han havde premiere på den seneste, ’Frihed på prøve’. Men i starten af næste år kommer så en ny film fra Clausens hånd: ’Mennesker bliver spist’.

2. Erik Clausen har som sædvanligt selv hovedrollen, denne gang som mekanikeren Herluf, der så småt begynder at få problemer med at huske det hele. Da han sender en bil ud af værkstedet med bremser, der ikke virker, bliver han sendt hjem for at tage det hele op til revision med konen Ingelise (Bodil Jørgensen), som render rundt og har en affære. Endelig skal datteren Gitte (Lærke Winther) giftes for tredje gang, hvilket Herluf og Ingelise skal betale for.

3. Vi befinder os altså i velkendt territorium for Erik Clausen, der tilsyneladende har lavet endnu en socialt bevidst film krydret med humor om den danske arbejdsmand. To gamle venner og samarbejdspartnere giver da også deres besyv med endnu en gang, da Leif Sylvester medvirker som Herfufs værkstedsmester, mens Kim Larsen har skrevet en original sang, ’Ind i mørket’, til filmen.

Læs også: Årets bedste danske film

Læs også: To danske dokumentarfilm udtaget til Sundance 2015

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af