‘Bloodline’

‘Bloodline’

Der er 45 års jubilæum for åbningen af Rayburn-familiens feriested, og hele klanen er samlet. Robert (Shepard) og Sally (Spacek), deres tre herboende børn,John (Chandler), Kevin (Butz) og Meg (Cardellini), samt en lang række venner og bekendte. Selv familiens sorte får, Danny (Mendelsohn), har – efter længere tids eksil – taget den lange tur til hjemstavnen.

Skepsissen er udbredt. Anspændtheden hænger så tykt i luften, at man kan skære igennem den. Hele familien betvivler Dannys motiver. De – og især John, der er egnens politichef – kender kun alt for godt til hans kriminelle fortid. Indbyrdes debatterer de, om han skal lukkes inden for i the family business, eller om han ligefrem skal skrives ud af forældrenes testamente? Blod er tykkere end vand, men i Dannys tilfælde er blodet blevet udvandet gennem årevis med svig og løgne. Kan resten af familien stole på ham? Tør de?

’Bloodline’ er første produkt af Netflix’ samarbejde med filmselskabet Sony Pictures Television, og der er sværvægtere både foran og bagved kameraet. Hovedforfatterne Kessler, Kessler og Zelman har tidligere begået den glimrende FX-dramaserie ’Damages’, og castet er et rent overflødighedshorn af Hollywood-royalty (Spacek, Shepard) og rutinerede tv-skuespillere (Chandler, Cardellini) tilsat den brandvarme aussie Ben Mendelsohn. Selv altid seværdige Chloë Sevigny er der blevet plads til.

De første tre afsnit lover storslået familiedrama, men leverer – på godt og ondt – kun kimen til det. Gennem flashforwards får vi glimt af en katastrofe på horisonten. Gennem flashbacks får vi glimt af den tragedie, det hjerteskærende tab, som familien har lidt. I nutiden kæmper flere af familiemedlemmerne med mindre sensationelle, mere hverdagsagtige problemer. Den iltre Kevin er prøvesepareret fra sin kone, Meg har en affære, og pater familias Robert ender kort inde i serien på hospitalet. Det er både set før og mere vedkommende, men takket være de strategisk velplacerede spring i tid mister man aldrig fornemmelsen af fremdrift trods den endog meget omhyggelige opbygning.

Blodet koger ikke endnu, men det er så småt begyndt at simre. Der er alt mulig grund til at tro, at ’Bloodline’ bliver fatalistisk storslået, når brikkerne samles. Indtil da er en vis tålmodighed påkrævet.


Kort sagt:
Netflix’ seneste dramasatsning starter langsomt, men belønner tålmodige sjæle med troværdige figurer, velskrevet dialog og en sitrende uro. Potentialet er der. Nu skal det bare indfries.

Lyt til Soundvenue Filmcast: Netflix’ dramasatsning ‘Bloodline’ / Ny nordic noir – friskt blod eller dødssejler

Tv-serie. Hovedforfattere: Todd A. Kesler, Daniel Zelman, Glenn Kessler . Medvirkende: Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sam Shepard, Sissy Spacek, Chloë Sevigny . Spilletid: 13 afsnit á 60 min. . Premiere: Den 20. marts på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af