Overraskende valg af åbningsfilm til årets Cannes-festival

Overraskende valg af åbningsfilm til årets Cannes-festival

Verdens førende filmfestival i Cannes har i årevis været under kritik for det eklatante undertal af kvindelige filmskabere i programmet.

Nu sender festivalen et tydeligt signal om, at de har i sinde at gøre noget ved problemet. Årets åbningsfilm bliver nemlig franske Emmanuelle Bercots ‘La Tête haute’, hvilket står i stærk kontrast til de mere højprofilerede titler, der ellers normalt slår begivenhederne an som årets første film.

De seneste to år har de stjernebesatte ‘The Great Gatsby’ og ‘Grace of Monaco’ således været udvalgt som åbningsfilm. Men begge var kritiske flops, og det kan også have inciteret festivalledelsen til at gå i en anden retning i år. Festivalleder Thierry Fremaux udtaler da også, at man har ønsket at tage et vovet valg. Det er kun anden gang i historien, at en film af en kvindelig instruktør vælges som åbningsfilm.

‘La Tête haute’ har dog også lidt stjernestøv over sig, da en af fransk films helt store, Catherine Deneuve, spiller hovedrollen. Filmen er Bercots fjerde, og hendes ‘Clément’ fra 2001 var med på Cannes-festivalen i sidekonkurrencen Un Certain Regard.

Om ‘La Tête haute’ skal dyste om Guldpalmen, er endnu ikke lagt frem. Det fulde program til årets festival ventes offentliggjort torsdag. Ud over åbningsfilmen vides det endnu kun, at den nye ‘Mad Max’-film også får verdenspremiere i det sydfranske.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af