Se Nicolas Cage som Superman i glemt Tim Burton-film

Se Nicolas Cage som Superman i glemt Tim Burton-film

Kan du huske dengang, Nicolas Cage skulle spille Superman, og det tidlige internet eksploderede i buh-råb? Nej?

Tilbage i midthalvfemserne gik instruktør Tim Burton i gang med, hvad der meget vel kunne være blevet hans største kommercielle film til dato, ’Superman Lives’.

Burton havde allerede cementeret sit unikke greb om superheltegenren med succeserne ’Batman’ (1989) og ’Batman Returns’ (1992), og det tog sålunde ikke Warner Bros. længe at lokke instruktøren med manden med den røde kappe.

Senere skulle Burton dog komme til at sammenligne det at lave superheltefilm med »kinesisk vandtortur«.

Med et beskedent budget på små 190 millioner dollars og tegneserienørden Kevin Smith (’Clerks’, ’Dogma’) som manuskriptforfatter begyndte brikkerne at falde på plads. Men Burtons Superman fløj hurtigt panden ind i en mur af utilfredse fans, da projektet castede Nicolas Cage i titelrollen.

Ramaskrigene tog kun til i styrke, da billeder af en langhåret, søvnigt skulende Cage dukkede op fra filmens første kostumeprøver, men Burton tog kritikken i stiv arm – han havde trods alt måtte lægge øre til værre verbale tæsk, da han i sin tid overraskende pegede på Michael Keaton som Batman. Et valg, der i sidste ende havde givet pote kunstnerisk såvel som kommercielt.

cage-superman
’Superman Lives’ blev skemalagt til premiere i 1998, men optagelserne kom aldrig i gang. Warner Bros. begyndte at få kolde fødder over Burton og Smiths syrede sci-fi-vision, hvori Superman blandt andet kæmpede mod en gigantisk alien-edderkop i Metropolis. Samtidig røg Burton i klammeri med filmens producer, Jon Peters.

I 2000 annoncerede instruktøren, at han trak sig endeligt fra projektet, og ’Superman Lives’ blev lagt i graven. Warner Bros. havde på det tidspunkt postet over 30 millioner tabte dollars i produktionen.

Takket være dokumentarist og producer Jon Schnepp får vi nu alligevel lov til at se et glimt af, hvad der kunne have været.

Dokumentaren ’The Death of Superman Lives – What Happened?’ bliver således frigivet på dvd og blu-ray i USA i denne uge og vil forhåbentlig ditto finde vej til en streamingtjeneste nær dig i allernærmeste fremtid.

I traileren herunder kan du se både Tim Burton og Kevin Smith diskutere det nu historiske kuldsejlede filmprojekt og også få et glimt af Cage i Superman-dragten. Det afsløres desuden, at komikeren Chris Rock formentlig skulle have spillet fotografen Jimmy Olsen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af