Jared Leto om at spille Jokeren: »Det var som at føde et barn gennem mit urinrør«

Jared Leto om at spille Jokeren: »Det var som at føde et barn gennem mit urinrør«

Jared Leto er kendt for at gå planken ud mentalt og fysisk i arbejdet med en filmrolle – senest i ’Dallas Buyers Club’, hvor han spillede en afmagret, transkønnet aids-aktivist med Oscar-hæder til følge– men noget tyder på, at han har taget endnu et skridt mod den totale selvudslettelse i ’Suicide Squad’.

Over for det britiske filmmagasin Empire afslørede Jared Leto, at han blev i sin rolle som The Joker, selv når kameraerne ikke lyste rødt.

»Der var helt sikkert en periode, hvor jeg var… fraværende«, sagde Leto. »Jeg dykkede ret langt ned i rollen, men det her var en unik mulighed, og jeg kunne ikke forestille mig at gøre det anderledes. De psykologiske spil var sjove. Men det var også smertefuldt – som at føde et barn gennem mit urinrør«.

Letos ekstreme tilgang til Joker-rollen gik ofte grelt ud over hans skuespilkolleger: Han sendte patroner til Will Smith (skarpskytten Deadshot), afleverede en død rotte hos Margot Robbie (højrehånden Harley Quinn), mens han overfusede Jim Parrack (håndlangeren Jonny Frost) over telefonen – og bad ham om at spraymale roser sorte og fylde en rygsæk med negle.

For som han siger: »Hvis du ikke bryder regler, så kommer du ikke til at erobre nyt land som skuespiller«.

Om Jared Letos ekstreme method acting er nok til at udfylde afdøde Heath Ledgers sko, får vi svar på næste sommer, når ’Suicide Squad’ lander i de danske biografer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af