Husk fortidens ‘Star Wars’-synder: Her er folks reaktion lige før og efter ‘The Phantom Menace’ i 1999

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Om lidt går det løs. Endelig lander den læææææænge ventede fortsættelse til verdens største filmfænomen nogensinde: ‘STAR WARS’.

Gaderne kommer til at ligge øde hen, når…(og her kan man så selv forestille sig en masse højspændt ‘Star Wars’-skribleri á la de tusindvis af artikler, der oversvømmer internettet om præcis samme emne i disse tider – så behøver jeg nemlig ikke selv at skrive det ned. Færdig? Godt så – vi går videre).

Inden vi nu alle går kollektivt amok over, hvor fantastisk dette nye rum-epos (måske) er, så skal man dog altid huske at kigge bagud og forsøge at lære af fortiden. Hvordan var stemningen egentlig tilbage i 1999, da George Lucas sendte den lige så imødesete ‘The Phantom Menace’ på gaden? Måske kan vi lære noget fra dengang?

I dag er vi alle jo stort set enige om, at filmen smadrede vores alle sammens gode ‘Star Wars’-relaterede barndomsminder og at Jar Jar Binks er det værste, der nogensinde er sket for menneskeheden (både her og i galakser langt langt borte). Men hvad syntes man dengang?

Det kan nemt gå galt. Hvis ikke man lige stopper op og tænker sig om en ekstra gang, inden man besvarer den flinke lokalreporter – som garanteret står klar på torsdag for at høre, hvad man syntes om filmen, når man vakler ud af biografsalen (formentlig stadig med popcornrester i skægget), ja, så kan man jo komme til at sige lige så meget vrøvl som staklerne i denne video, der netop er dukket op til overfladen igen efter 16 års dvale.

Kun ham den sidste havde åndsnærværelse nok til at holde hovedet koldt og kræve en offentlig undskyldning fra George Lucas for ‘The Phantom Menace’. Et sjovt lille kig tilbage på en svunden præ-Jar Jar tid.

Når det så er sagt, så ses vi jo i morgen i fuldt Jedi-gear, ikke?

Kenneth Sarup er fast comedyskribent for Soundvenue.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af