Sacha Baron Cohen: Derfor røg Freddie Mercury-biopic i skraldespanden

Sacha Baron Cohen: Derfor røg Freddie Mercury-biopic i skraldespanden

Den afdøde forsanger i det legendariske rockband Queen, Freddie Mercury, har længe været genstand for ønsker om filmisk genoplivning. Først var Sacha Baron Cohen tilknyttet projektet sammen med David Fincher og Tom Hooper, og seneste bud har lydt på Ben Whishaw som Mercury og Dexter Fletcher (‘Eddie the Eagle’) i instruktørstolen.

Cohen forlod i sin tid projektet på grund af kontroverser med bandets nulevende medlemmer, guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor. Og nu løfter Cohen lidt af sløret for, hvad uoverensstemmelserne dækker over.

I ‘The Howard Stern Show’ fortalte han, at et af medlemmerne havde tænkt, at Mercury skulle dø halvvejs inde i filmen: »Hvad skal der så ske i anden halvdel af filmen?« havde Cohen spurgt og fået svaret: »Ja, så ser vi, hvordan bandet klarer sig fra udfordring til udfordring«. Dertil måtte Cohen stålfast erklære: »Prøv og hør, ikke én person vil se en film, hvor hovedpersonen dør af AIDS og derfra gå videre og se, hvad der så sker med bandet«.

Cohen forstod, at bandets resterende medlemmer var interesseret i at beskytte Mercurys arv og minde – og fremhæve dem selv. Og på trods af assistance fra David Fincher, Tom Hooper og manuskriptforfatter Peter Morgan (‘The Queen’) måtte Cohen og Queen gå hver sin vej efter flere uoverensstemmelser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af