‘Dr. Strange’ åbner CPH PIX med besøg af Mads Mikkelsen – masser af danske talentfilm på programmet

‘Dr. Strange’ åbner CPH PIX med besøg af Mads Mikkelsen – masser af danske talentfilm på programmet

Den førende danske fiktionsfilmfestival CPH PIX har byttet plads med sin dokumentarpendant CPH:DOX og finder nu for første gang sted i efteråret – nærmere bestemt fra 27. oktober og cirka to uger frem.

Og nu begynder de første brudstykker af programmet at åbenbare sig. Festivalen åbner således med den kommende Marvel-film ‘Dr. Strange’, der har Benedict Cumberbatch i titelrollen som troldmandshelt og Mads Mikkelsen som en af hans modstandere.

Det er et atypisk valg for festivalen, der som regel viger uden om Hollywoods storfilm, men i år er der altså fuld superhelteknald på åbningsaftenen, hvor Mads Mikkelsen selv dukker op – tilmed en uge før den egentlige verdenspremiere.

I den ande ende af spektret har CPH PIX offentliggjort et omfattende program af danske talent- og independent-film. Festivalen havde sidste år stort held med sit store fokus på den type danske film, der normalt har trange kår i biograferne, og der er derfor ikke noget at sige til, at de opruster på denne profilskærpende front i år.

Blandt de på papiret mest spændende film er to skuespilleres respektive instruktørdebut – Christian Tafdrups ‘Forældre’ og Ulrich Thomsens ‘In Embryo’ – Puk Grastens dansk-amerikanske ’37’ med Samira Wiley fra ‘Orange Is the New Black’  i en af hovedrollerne og Ali Abassis graviditetshorrorfilm ‘Shelley’, der fik flotte ord med på vejen fra Berlin-festivalen tidligere i år.

Billetterne til ‘Dr. Strange’ er ikke frigivet endnu. Se hele det danske program her:

‘Anti’. Instr.: Morten Boesdal Halvorsens. Verdenspremiere

‘Vindmøllernes Sus’. Instr.: Mads Erichsen. Debut. Verdenspremiere

‘Når Solen Skinner’. Instr.: Frederik Barington. Debut. Verdenspremiere

’37’. Instr.: Puk Grasten. Debut

‘Afskåret’. Instr.: Anders Fløe. Debut. Verdenspremiere

‘Copenhague, A Love Story’. Instr.: Philippe Lesage. Debut. Verdenspremiere

‘Bakerman’. Instr.: David Noel Bourke. Verdenspremiere

‘De Vildfarne’. Instr.: Dariusz Steiness. Verdenspremiere

‘Forældre’. Instr.: Christian Tafdrup. Debut

‘In Embryo’. Instr.: Ulrich Thomsen. Debut

‘Shelley’. Instr.: Ali Abassi. Debut

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af