Amy Schumer svarer igen på ‘Formation’-kritik: »I’m not going anywhere«

Amy Schumer svarer igen på ‘Formation’-kritik: »I’m not going anywhere«
Foto: Amy Schumer/Instagram

I sidste weekend havnede Amy Schumer på toppen af Twitters trending-liste, fordi hun havde offentliggjort en video, hvor hun og resten af castet på et filmprojekt, hun i sommers optog på Hawaii, imiterer Beyoncés ‘Formation’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det faldt ikke i god jord på Twitter og andre sociale medier, hvor flere anså videoen som en parodi på et track med et seriøst og meget betydningsfuldt budskab for USAs sorte mindretal. Faktisk endte kritikken som hashtagkampagnen #AmySchumerGottaGoParty, som dog bar rigtig meget præg af et generelt anstrengt forhold til Amy Schumer.

Schumers første respons var et skuldertræk:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I et blogindlæg har Amy Schumer nu forsvaret og forklaret i et længere blogindlæg, hvor hun selv lægger vægt på, at hun ikke ser det som en parodi, men som et symbol på kvinders samlede kamp uanset hudfarve.

Hun skriver blandt andet:

»I love how in the lyrics of “Formation” Beyoncé is telling us to get in formation. And also I like to think she is telling us ladies to get information. I did not mean to detract any of the meaning from the video. […] It was a way to celebrate bringing us all together. To fight for what we all want. And to do it together«, og tilføjer at ‘Lemonade’ i hendes optik er et af de største stykker kunst i nyere tid.

At hendes video i øvrigt kunne misforståes som en parodi respekterer hun, men det får hende ikke til at ændre holdning til videoen:

»You have every right to feel however you feel about the video and me but I want you to know I’m not going anywhere. Use whatever hashtag you like. My mission is to continue to work as hard as I can to empower women and make them laugh and feel better and I won’t let anything stop me«, og henviser i øvrigt til at Beyoncé og Jay Z havde givet grønt lys til at bringe videoen på Tidal.

Læs også: Amy Schumer kritiseret for racisitisk og tonedøv ‘Formation’-parodi

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af