John Oliver spidder forældet amerikansk stemmetradition i nyt klip

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Hvorfor er dette stadig en ting?« Det spørgsmål stiller John Oliver i denne uge til den hundredårige gamle amerikanske stemmetradition, der tilsiger, at stemmerne skal afgives om tirsdagen.

Og hvorfor er det så egentlig? Jo, det er ifølge klippet for at tage hensyn til de landmænd, der for små hundrede år siden skulle i kirke om søndagen. Og da mange landsteder lå hundredvis af kilometer fra det nærmeste stemmested, havde de mandagen til at rejse ind til byen.

Det giver dog ikke så meget mening i dag, hvor stemmedagen er en af de eneste tilbageværende ting, der er skemalagt efter søndagens kirketur. Udover selvfølgelig Chick-fil-A’s åbningstider og ‘America’s Funniest Home Videoes.

»Det er rigtigt motherfuckers, det kører stadig. Og vil blive ved med at køre, længe efter dette nonsens er aflyst«, siger speakeren, mens vi ser John Oliver skyde flammer ud på scenen.

Læs også: John Oliver og Stephen Colbert excellerer, efter Weiners dickpics truer Hillary Clinton

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af